Gastronomen

Det økologiske spisemærke

oeko-logo_soelv

Det bliver simpelhen med glade stolte håndtegn fra mit køkken, at jeg idag kan skrive at der landede det økologiske spisemærke sølv i mit elevkøkken. Det har været en fuldstændig vild start med at bygge køkkenet op siden jeg startede som faglærer i gastronomi på FGU Vesterbro. Jeg påbegyndte det store iværksætterarbejde juli 2020, med et køkken der i den grad trængte til kærlighed og forandring med eleven i fokus. Sammen med nøglen til køkkenet fulgte der et hold unge mennesker i alderen fra 16-25 år. Jeg startede min mission med at give de unge ejerskab for deres kommende lærerum. Gøre dem til ambassadør for deres egen skolehverdag, og herefter gøre dem til ambassadør for den klode de selv skal leve på, og overgive til andre engang. Det har været en sej og lang start, og arbejdet er langt fra i mål endnu. Men fakta er at de unge vil! Og de unge kan! Mit mål er klart: Bæredygtighed, miljøbevidsthed, økologi, og stor stor kærlighed til vores sæson. Derudover har jeg i undervisningen et stort fokus på at videregive min viden til den unge, om forskellen på madaffald og madspild. Det giver mening, når man engang skal flytte hjemmefra: at kunne udnytte alt ved de råvarer man indkøber, at kunne tilberede mad til sig selv. Udover nu det økologiske spisemærke er Refood certificeringen også på plads. Som uddannet kok mener jeg helt tydeligt at jeg har et massivt ansvar for at undervise den næste generation i ansvar for vores klode. Jeg hepper på de unge, på kloden og på alle jer andre derude som dagligt gør en indsat for det samlede resultat.