forfatter,  Gastronomen

Frugt og grønt

Jeg er gastronomisk glad for dette bidrag jeg netop er blevet færdig med at forfatte til kommende gastronomer…. bæredygtigt, grønt og helt vidunderligt.
“I køkkenet anvendes frugt og grøntsager til næsten alle retter. Det er både i det salte som i det søde køkken. De grønne helte som jeg kalder dem, har stor anvendelighed, og bidrager ikke kun med sundhed, smag, farver men også mange tilberedningsmuligheder. I det klassiske køkken er grøntsager ofte brugt som en garniture, altså et tilbehør til fx en kødret. I det moderen klassiske køkken er det grønne køkken noget man støder mere og mere på. Og det giver god mening. For frugt og grøntsager smager fantastisk. Ikke kun alene men også sammen. Og så er de i samspil perfekte til at tage hensyn til de vigtige sensoriske dele i et måltid. Mange grøntsager kan bidrage med knas, sprødt og friskhed hvis man serverer dem rå eller syltet. Rodfrugter kan bidrage med sødme, fylder og høj mætningsgrad. Frugt og bær er sødmefulde og saftige. Frugt og grøntsager handler ikke kun om sundhed men i høj grad om at spise nogle fødevarer som smager helt fantastiske når bare man ved hvordan og hvornår man skal bruge dem”
GF2 gastronomforløb:
✔️Æg
✔️Frugt og grønt
🍤fisk og skaldyr 🥛 mejeri 🥩fjerkræ og kød ….. de kommende værker i rækken…. jeg glæder mig, og føler et stort ansvar for at forfatte med omsorg og respekt for kokkefaget såvel som for klima, miljø og bæredygtighed.