Metal Sisters

Metal Sisters | est. 2019

Metal : 

Metal substantiv, intetkøn

BØJNING -let, -ler, -lerne

UDTALE [meˈtal]  

OPRINDELSE fra latin metallum af græsk metallon ‘grube, mine’.Grundstof med særlige fysiske og kemiske egenskaber, ofte i form af et glinsende, uigennemsigtigt materiale der har et forholdsvis højt smeltepunkt og god ledningsevne for varme og elektricitet fx sølv, jern, bly eller aluminium

Sisters:

søster substantiv, fælleskøn

BØJNING -en, søstre, søstrene

UDTALE [ˈsøsdʌ]  

OPRINDELSE norrønt systir, oldengelsk sweoster, latin soror. kvinde som indgår i et (kønspolitisk) fællesskab med andre kvinder; kvindelig kønsfælle. kvinde set i forhold til andre kvinder, ofte med tanke på indbyrdes solidaritetVision | mission | værdisæt

 

Vision

Metal Sisters arbejder for at være det stærkeste nordisk fællesskab for kvinder i rock-og heavy metal miljøet.

Vi arbejder for at være det mest attraktive fællesskab hvor medlemmerne kan bruge hinandens kompetencerne. I Metal Sisters giver et medlem mere til fællesskabet end det tager. Det kalder vi for “ring of power”. 

Metal Sisters mål er at forbygge ensomhed og tabuer for kvinder i rock -og heavy metal miljøet

Metal Sisters ønsker at være en aktiv del af kultur og musik. Herunder fremme kvindelige kunsterne og musiker – og deltage aktivt ved koncerter og events i en synlig folk.

 

Mission

Metal Sisters giver medlemmet mulighed for at være fri, åben og deltagende.

Det er medlemmernes historier som skaber grundlaget for vores fællesskab. Fortællingerne er med til at udfordre nysgerrigheden, hjælpe nye ideer på vej og giver os viden om hvordan kvinder har det i miljøet.

Kvinder som har været i forhold med en mand hvor deres fælles interesse er rock-og heavy metal miljøet og som bliver alene, mister fællesskabet langt oftere end manden.

At vi lytter til vores medlemmers historie er essensen i hvad vi foretager os og de beslutninger vi fremmer.

 

Værdisæt

Det vi gør og det vi er, er sammenskabene og er med til at forbygge ensomhed. Vi har til formål at nedbryde fordomme for den stereotype kvinde i rock-og heavy metal miljøet.

Vores værdisæt opfordrer vores medlemmer til at tage aktion for at skabe relationer og gribe modet til at mødes med andre.

Vores fælles værdier er at være rummelig, passioneret og interesseret i den forskellighed som Metal Sisters rummer og står for.

Vores rummelighed giver medlemmerne plads til at fortælle deres historie i et tillidsfuldt forum.

Metal Sisters er ambitiøse. Vi er her for at skabe forandring og tror stærkt på at der skal være aktion og handling bag ord.

Vi sætter vores Sisters evner højt og er altid åbne for andres evner ideer og bidrag til fællesskabet.

Vi er derfor ambitiøse i mål og udførelse

 

Nanette fortæller 

 
I 2019 grundlagde jeg Metal Sisters med det formål at bryde ensomheden og tabuer omkring kvinder i rock -og heavy metal miljøet.
Jeg startede selv som ung pige på 13 år med at være nysgerrig på 60-og 70ér musikkere som Jimi Hendrix, The Doors, Janis Joplins, Pink Floyd, Beatles, B.B King, Bowie og mange andre – og så var der Gasolin og CV Jørgensen. De store danske digtere som Benny Andersen, Halfdan Rasmussen ( hvis bog “Noget om Nanette” jeg er opkaldt efter) Dan Turéll, Ditlevsen, og mange mange flere. Jeg mindes en barndom fyldt med musik, litteratur og kunst. Det gav mig et rum til fordybelse på min rejse mod at blive en voksen kvinde. 
 
Da jeg blev en voksen kvinde og fik mig frigjort for udviklingens ensomme rejse havde jeg med i min sjælekuffert at trods jeg var tavs i ungdommen – men udtrykte mig gennem musik, digte og at male/tegne – så blev jeg bevidst om jeg havde en stemme og et ansvar for at sætte aktion og handling på mine ord og tanker. Jeg så vigtigheden i at vi er unikke og forskellige, og at det er en styrke for vores selvforståelse. Jeg stillede mig selv det første ansvar ”  ved at lytte lige så meget som jeg havde fundet min stemme til at tale med – vil jeg bidrage til at skabe et demokrati for kvinder” 
 
I januar 2023 ramte vi 1000 medlemmer og fællesskabet vokser stødt. Fællesskabet er formet ved at vi støtter hinanden, og har skabt et forum hvor man kan spørge, søge, give og modtage uden at blive dømt. Vi mødes til koncerter over hele landet – også uden at kende hinanden på forhånden- og det er vores “ring of power”. 
 
 
 

Metal Sisters grundregler

  • Metal Sisters er en gruppe af kvinder der alle har en interesse for musikken og fællesskabet.
  • Hård rock, rock, Heavy Metal og alt det imellem er noget vi har til fælles, men ellers er vi meget forskellige.
  • Gruppen er dannet som et fællesrum for kvinder hvor vi kan dele vores oplevelser og tale sammen.
  • Metal Sisters et fællesskab hvor vi mødes på tværs ved musikoplevelser og andre begivenheder
  • Der er altid en Sister at mødes med.
  • Fællesskabet bruger vi til at løfte hinanden og anerkender hinandens forskelligheder
  • Vær nysgerrig på andres musik -også det du ikke selv kender, eller dyrker (ikke et krav)
  • + 18 år for medlemmer