Portfolio resumé

Sportsmennesket:

Landsholdskæmper for Dansk Ashihara DAO. Rejst med landsholdet og kæmpet i ind-og udland, og derfra taget mange medaljeplaceringer med hjem til Danmark. Største landsholdsbedrift hvor jeg for anden gang efter udtagelse deltog i verdensmesterskaberne og vandt titlen verdensmester i Ashihara karate Serbien 2012 vægtklasse 60 kg, med 6 fuldkontakt kampe over 2 dage.

Sideløbende etablering af børne-og ungdomshold i karate, og herunder læring i sund kost og sport. Dette arbejde var frivilligt baseret. Aktivt Bestyrelsesmedlem for Ashihara København.

Igangsættelse af projekter for lokalmiljøet med børn og unge som aktører.

Iværksætteren:

Mit første større iværksætterafsæt var etableringen af egen japanske karateskole i 2012-2019 på Vesterbro København. Efter at have haft tilknytning til en anden karateskole hvor jeg bidrog med 10 års frivilligt arbejde, blev Ashihara karate København startskuddet på første iværksætter projekt med mursten omkring. Skole Ashihara karate København driftede jeg sammen med Sensie Allan Madsen, fra 2012-2019 og herunder etablerede et samarbejde med blandt andet den japanske ambassade, Sakura komiteen og Bosai højskole.

I samarbejde med Japan kørte jeg et selvstændigt projekt hvor jeg fik plantet et venskabstræ på langelinje, som står den dag blomstrende og sundt.

I 2019 lukkede vi Ashihara karate København, men blot for at genåbne i nye klæder og skønne lokaler på Vesterbro. Sammen med mine to forretningspartner, Allan og Peter grundlagde vi TigerSport Copenhagen som en forlænget arm af tidligere karateskolen.

Denne gang med en åben samarbejdsplatform for andre foreninger og sportsgrene. Med TigerSport Copenhagen åbnede vi også en forunderlig skøn perle af en lokal café, hvor små retter og lækkerier til familiepriser dyrkes med hensyn til bæredygtighed og økologi.

Forfatterskab:

I forbindelse med min personlige rejse til det sorte bælte og en verdensmester titel, udgav jeg bogen ”Karatekokken Helt enkelt” på forlaget Bog-kompagniet. En bog som udover at indeholde opskrifter inspireret af en af mine rejser til Japan, hvor målet var at studere karate og mad, også indeholder tanker om mindfulness i køkkenet, hvor forberedelse, ro og resultat går hånd i hånd.

Bogen kom på de danske biblioteker. Efterfølgende har jeg udgivet opskrifter og holdninger i blandt andet branche bladet HOST, samt givet adskillige interviews til aviser og magasiner, og øvrige små samarbejdsprojekter med medier omkring min mad og karate.

Senere i min forfatterudvikling har jeg fungeret som klummeskribent og digter for avisen VesterbroLIV der udkommer digitalt såvel som i avisform. En forfatterform jeg dyrker aktivt på hobbyplan.

Dertil bidrager jeg løbende med faglighed til små og store forfatter projekter

Gastronomen:

Fra 2005-2017 arbejde jeg som autodidakt kogekone. Med afsæt i restaurantbranchen siden jeg var 20 år, arbejdet som tjener, restaurantchef, og sideløbende køkkenassistent og har derved haft branchen tæt på livet det meste af mit arbejdsliv. Drømmen har altid været at uddanne mig som kok, men det skulle først blive sent i livet. Forinden skulle jeg nå at være kantineleder i 13 år hvor jeg byggede et helt koncept op for virksomheden jeg var ansat hos, som værende ”det bæredygtige spisehus”. Et stort projekt der løbende udviklede sig med høj fokus på en grøn og vedvarende drift. Undervejs uddannede jeg mig som Food Coordinator da min interesse for bæredygtighed, resurseudnyttelse og økologi driver mit gastronomiske hjerte.

 Sideløbende arbejde jeg i egen virksomhed ”Karatekokken” med at facilitere selskaber og events. Herunder også store projekter som bespisning af 200 udøvende karatefolk over 4 dage på Bosai højskole.

Da jeg driftede Ashihara Karate København, deltog jeg i de Japanske festivaler rundt om i København og omegn fra 2012- 2017 hvor jeg havde en madbod, kagebod og sidenhen egen krydderiserie. I dag har jeg genoptaget den ene af de tre fra krydderiserien, nemlig Tiger Chili som vi sælger fra TigerSport Cafe med stor succes.

I 2018 kunne jeg endelig tage skridtet mod drømmen om at uddanne mig som kok. Da jeg havde sparet nok op til at leve for opsagde jeg mit job for at fordybe mig 100 % og blev optaget på Hotel & Restaurant skolen i Valby på Gastronomlinjen, talentsporet som jeg gennemførte på hovedforløb 1 og 2. Jeg har derved opnået svendebrev med sølvmedalje, klassens fighter samt et legat fra udviklingsfonden som selvtrænet kok.

Efter endt uddannelse åbnede jeg TigerSport Café på Vesterbro.

Faglærer:

I 2020 blev jeg ansat som faglærer i gastronomi på køkken og klimalinjen ved den nyopstartede uddannelse FGU. Herved skulle jeg overtage tidligere produktionskøkken og implantere den nystartede forberedende grunduddannelse FGU
Jeg har skabet et struktureret produktionskøkken og implanteret undervisning med tværfagligt samarbejde af alm. fag og øvrige projekter for den unges forberedende grunduddannelse. Realisering af køkken & klimalinjen i forhold til undervisningsformen for den bæredygtige profil, og løbende gøre eleverne til positive kulturbærer af projektet, og inkludering af opbygning af køkkenets fysiske form. Arbejdet med de unge og gastronomien i samspil er for mig et varmt og givende arbejde, hvor høj faglighed og omsorg trives sammen.
-Ansvarlig for Refood certificeret 2020
-Ansvarlig for Det økologiske spisemærke sølv 2021
Madlavning, klimavenlig, økologi, og bæredygtighed
Daglig proces arbejde med pædagogik og læring for den unge.
Projektskabelse med den unges læring som kerneopgave.
Afholdelse af forløbssamtaler og tæt samarbejde med vejledere
Uddannelse for udsatte unge 16-25 år